Συμβουλές για την Συντήρηση του Στρώματος

Ότι καλύτερο για το στρώμα σας, είναι η σωστή συντήρησή του. Η φροντίδα που θα δεχτεί από εσάς μπορεί να αυξήσει σημαντικά τοv χρόνο ζωής του.

Η διάσταση του στρώματος να είναι η σωστή και να έχετε φροντίσει να είναι λίγο μικρότερη αφήνοντας όπως λέμε τον αέρα του στρώματος για να μην σφηνώνει.

Η μεταφορά του στρώματος όταν γίνεται από την εταιρεία μας, φτάνει στο χώρο σας χωρίς να έχει τσακιστεί ή συμπιεστεί σε κάποιο σημείο του. Αν δεν προσεχθεί κατά την μεταφορά μπορεί να προκληθεί ζημιά στο στρώμα η οποία δεν αναγνωρίζετε από την εγγύησή του.

Όταν θέλετε να αποθηκεύσετε το στρώμα για μελλοντική χρήση, καλό είναι να μην παραμείνει στην σακούλα μεταφοράς του αλλά να τυλιχτεί με ένα καθαρό σεντονόπανο και να φυλαχτεί σε καθαρό αεριζόμενο χώρο μακριά από υγρασία.

Πριν την τοποθέτηση του νέου στρώματος ελέγχουμε το σκελετό της βάσης για τυχόν φθορές ή υγρασία γιατί μπορεί πολύ γρήγορα να επιβαρυνθεί το νέο μας στρώμα. Ποτέ μα ποτέ δεν τοποθετούμε το στρώμα μας επάνω σε ένα παλαιό στρώμα γιατί θα καθίσει στα σημεία φθοράς του και δεν θα μπορεί να επανέλθει στην σωστή θέση η επιφάνεια του στρώματος.

Το υπόστρωμα ως βάση για το νέο σας στρώμα αποτελεί την ιδανικότερη επιλογή γιατί κρατάει το στρώμα σταθερά σε κάθε σημείο του, βοηθά το στρώμα να αναπνέει και προσθέτει επιπλέον χρόνια ζωής στο στρώμα σας.

Ο αερισμός του δωματίου σας έστω για 10 λεπτά καθημερινά και η συχνή αλλαγή των κλινοσκεπασμάτων σας, αναζωογονούν την φρεσκάδα και την υγιεινή του στρώματος.

Η χρήση επιστρωμάτων βοηθούν με την σειρά τους την καθαριότητα του στρώματος. Σημαντικά οφέλη προσδίδουν στο στρώμα μας οι ακαριοκτόνες συσκευές AcarZero ™, που συμβάλλουν άμεσα στην καταπολέμηση των ακάρεων στο στρώμα και βοηθούν άτομα με ευαισθησίες απέναντι σε αυτά.

Τα χερούλια των στρωμάτων βοηθούν στην μετακίνηση του στρώματος αλλά είναι εύκολο να ξηλωθούν. Να θυμάστε ότι δεν αντέχουν το βάρος όλου του στρώματος.

Αλλάζουμε πλευρά στο στρώμα ιδιαίτερα αν το στρώμα μας έχει πυρήνα κλασσικού ελατηρίου τύπου bonell μία φορά το εξάμηνο γιατί έτσι βοηθάμε την ελαστικότητα και την καταπόνηση που δέχεται το στρώμα σε μεμονωμένα σημεία. Εναλλάσσουμε το πάνω με το κάτω μέρος του στρώματος αλλά και πλευρικά δεξιά αριστερά. Σε στρώματα όμως μιας όψης όπως αυτά του αφρού μνήμης η εναλλαγή γίνεται μόνο πλευρικά.

Σε περίπτωση που το στρώμα βραχεί, φροντίστε άμεσα να το βοηθήσετε να στεγνώσει. Πολλές καθαρές πετσέτες που θα πιέζετε συνεχώς πάνω στην βρεγμένη επιφάνεια είναι ότι καλύτερο.

Για άσχημες μυρωδιές, απλώστε για λίγες ώρες μαγειρική σόδα με αποξηραμένη λεβάντα και σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα, προσοχή όμως μην ξεκινήσετε αυτήν την διαδικασία αν το στρώμα σας είναι υγρό.

Για επίμονους λεκέδες κρύο νερό και πράσινο σαπούνι θα βοηθήσει αρκετά αρκεί να χρησιμοποιηθεί περισσότερο ο αφρός της σαπουνάδας χωρίς πολλά νερά και να τρίψουμε επιμελώς. Μετά καθαρές πετσέτες θα βοηθήσουν να απορροφηθεί η υγρασία πιο εύκολα.

Σχολιάστε